NEWS

Tot 14 december 2023, 17u: Call / Oproep tot project

Social innovation practices to combat homelessness (ESF-2023-HOMELESS) (Sociale innovatiepraktijken ter bestrijding van dakloosheid (ESF-2023-HOMELESS)

Meer informatie

Deze site is bedoeld om je te helpen bij je zoektocht naar financiering via het EaSI-programma. Je vindt er nuttige documenten, verschillende voorbeelden Belgische projecten die door dit programma zijn gefinancierd en een FAQ. Onze medewerkers zijn ook beschikbaar om je vragen per e-mail en telefoon te beantwoorden.

EaSI-programma

Sinds 2014 stimuleert de Europese Unie initiatieven om het leven van burgers in de sociale en werkgelegenheidssector te verbeteren via EaSI, het programma voor tewerkstelling en sociale innovatie.

Deze initiatieven worden geleid door particuliere of publieke organisaties uit de deelnemende landen en worden financieel ondersteund door de Europese Unie.

De algemene doelstelling van het instrument is een duurzame ontwikkeling van de samenleving op het gebied van werk en sociale bescherming, waarbij de uitsluiting van een deel van haar leden wordt bestreden.

De prioriteiten zijn:

  • Tewerkstelling en competenties
  • De arbeidsmarkt en arbeidsmobiliteit
  • Sociale bescherming en actieve inclusie
  • Arbeidsomstandigheden

Nationaal Contactpunt

Het EaSI ondersteunt ook de ontwikkeling van analyses om empirisch onderbouwde besluitvorming in deze sectoren mogelijk te maken. Sinds 2021 is het programma een onderdeel van het Europees Sociaal Fonds (ESF+). De totale begroting van het instrument bedraagt 762 miljoen euro voor de periode 2021-2027.

Als Nationaal Contactpunt (NCP) zijn de FOD Werkgelegenheid en de FOD Sociale Zekerheid er om je vragen over EaSI te beantwoorden en je te helpen bij je financieringsaanvragen.

Deze site bevat een reeks vragen die je jezelf kunt stellen, documenten om je te helpen bij je aanpak en de contactgegevens van onze medewerkers die je vragen kunnen beantwoorden. Je vindt hier ook een reeks lopende of voltooide Belgische projecten.

Deze site is steeds in ontwikkeling om beter aan je verwachtingen en behoeften tegemoet te komen.

Belgische projecten
Documentatie
FAQ
Contact

Belgische projecten

Ontdek welke Belgische projecten al lopen, afgerond zijn of op til staan in de toekomst...

Lees verder

Documentatie

Ontdek handleidingen, sjablonen, praktische gidsen, enz. ...

Lees verder

FAQ

Ontdek het antwoord op de meest gestelde vragen over EaSI...

Lees verder

Contact

Neem contact op met onze helpdesk...

Lees verder